tisdag 13 mars 2012



I torsdags blev det fläskotletter, kokt potatis med en svampsås.

Vad du behöver :
 4 pers.
1200 g fläskotletter
40 g smör
3 dl vatten
1 morot
1 purjolök
1 gullök
400 g champinjoner
2 dl grädde
4 dl mjölk

Köttet :
Tillsättet smöret i en varm stekpanna där du sedan bryner köttet, salta och peppra.

Medans du bryner köttet skala lök, morot och skölj purjolöken.
Ta hela löken och moroten och ca 10 cm av purjolöken och strimla ner och släng ner i pannan.

Tillsätt sedan vattnet och låt kocka i ca 20-30 minuter.

Plocka sedan ur köttet och låt det vila, sila av vätskan och häll i det i en kaststrull och kocka ihop det med grädden och mjölken.
Kvarta ner champinjonerna och stek i matolja och mot slutet tillsätt en klick smör. Smaka av svampen med salt och peppar som du sedan häller i såsen.


Smaka sedan av såsen med salt och peppar och red av den.
Något som är schysst med just detta är att när du kockar ihop den här såsgrunden med grönsakerna och köttet så får du en grym smak därifrån och behöver därmed inte tillsätta någon hälsofarlig buljongtärning och liknande.

Voila, Bon-appetite!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar