måndag 5 mars 2012

Idag blev det köttbullar, brunsås och potatismos till middag. Självklart var allt hemmagjort. 

Till 2 personer:
0,5k nötfärs
4dl matgrädde
2dl mjöl 
2 ägg
25g smör
2dl mjölk
salt & peppar 
 1kg potatis
4dl köttfond
1msk Soya

Sätt på potatisen i en kastrull med vatten på spisen.
Blanda färsen med två ägg och 1dl matgrädde, salta och peppra efter smak. 
Rulla sedan bollar av färsen och lägg i en varm stekpanna.

Medans köttbollarna steks så börja gör brunsåsen.
Gör såhär:
Smält smör i en kastrull, när smöret är smält, tag då bort kastrullen och lägg i mjölet och köttfonden, låt koka i 4-5min. Strax innan servering, häl i soya och smaka av med salt och vitpeppar. 

När potatisen är klar, häl då i lite mjölk och  smör för att sedan vispa till ett härligt mos. 

 Det är sedan dags att servera, smaklig spis!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar